Tandblekning i Malmö – en guide till ett strålande leende

09 december 2023 Maja Bergman Lindberg

editorial

Att ha ett vackert leende är viktigt för många och det finns många olika sätt att uppnå detta. En av de mest populära behandlingarna för att få vitare tänder är tandblekning. I denna artikel ska vi titta närmare på tandblekning i Malmö och vad du behöver veta innan du väljer att genomföra en sådan behandling.

Vad är tandblekning?

Tandblekning är en kosmetisk behandling som syftar till att göra tänderna vitare genom att avlägsna missfärgningar och fläckar. Det finns olika metoder för att utföra tandblekning, men det vanligaste är att man använder en gel som innehåller väteperoxid. Denna gel appliceras på tänderna och arbetar in i emaljen för att avlägsna fläckar och missfärgningar.

tandblekning malmö

Varför utföra tandblekning i Malmö?

Det finns flera tandläkarmottagningar och kliniker som erbjuder tandblekning i Malmö. Detta innebär att du har goda möjligheter att hitta en klinik som du känner dig trygg och bekväm med. Dessutom kan du dra nytta av den kompetens och erfarenhet som tandläkarna och personalen på dessa kliniker besitter. Att välja en lokal klinik för tandblekning i Malmö innebär också att du inte behöver resa långt för att genomföra behandlingen. En kortare resa kan underlätta för att du ska ha tid och motivation att genomföra tandblekningen.

Pris för tandblekning i Malmö

Priset för tandblekning varierar beroende på vilken metod som används och vilken klinik du väljer. I Malmö ligger priset vanligtvis mellan 2 500 och 6 000 kronor. Det är viktigt att komma ihåg att tandblekning är en kosmetisk behandling som normalt inte ingår i den allmänna tandvården. Detta innebär att du som patient själv kommer att betala för behandlingen. Det är också viktigt att tänka på att tillgängliga priser kan variera beroende på klinik och konkurrensen mellan olika mottagningar. Det kan därför vara en god idé att jämföra priserna på olika kliniker för att hitta bästa möjliga pris.

Vem kan utföra en tandblekning i Malmö?

För att få genomföra tandblekning måste du vara myndig eller ha målsmans godkännande. Det finns också vissa medicinska tillstånd som kan förhindra dig från att få behandlingen, så som gravida eller ammande kvinnor och personer med vissa tandproblem eller sjukdomar. Det är också viktigt att förstå att tandblekning inte alltid är en permanent lösning. Resultatet kan variera beroende på flera faktorer som exempelvis din egen emalj och levnadsvanor. Det är därför viktigt att prata med din tandläkare och följa de råd som de ger dig för att säkerställa ett så bra resultat som möjligt samt längre räckvidd på tandblekningen.